Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

Saturday, 25 June 2016
http://www.nurinaizzati.com/2016/06/madinah-and-vietnam-souvenirs-giveaway.html
Assalamualaikum semua... hari ni ceri join GA :) terima kasih nurina :) bagi yang berkesempatan dijemput join GA ini :)
sincerely,ceri

Pencarian Bloglist Bulan Julai

http://misskitty12.blogspot.my/2016/06/pencarian-bloglist-bulan-julai.html
Assalamualaikum... baru-baru ni ceri tak berapa sihat, nak buat post pun macam tak boleh fokus sangat, NurSabrina hehehe terima kasih Sabrina sebab tag ceri untuk join segmen ni :) terbuka untuk semua, jom join ramai-ramai :)
sincerely,ceri

Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016

Sunday, 19 June 2016
Hye hye salam perkenalan . 
Kami adik beradik Ema & Lisa ingin mengucapkan SALAM SAYANG salam Ramadhan . Blog VetoVirago sudah pun 1 tahun 4 bulan & ini merupakan first giveaway kami , dengan harapan agar semua bloggerian senyum selalu dan happy-happy ajerrr ...
KLIK GAMBAR UNTUK JOIN GIVEAWAY
Hadiah yang ditawarkan untuk
Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016
ini adalah :- jengg , jengg , jenggg !!!
Untuk SEORANG yg bertuah sahaja ... (pemenang dipilih oleh adik kembar kami berusia 9 tahun) :
  • 1 x T-shirt Exclusive Sabun Sejuk Sedap berharga RM 58
... dan +10 hadiah menarik yg lain , iaitu :
  • 2 x Sabun Sejuk Sedap berharga RM 35 
  • 2 x Sampul Duit Raya Sabun Sejuk Sedap
  • 2 x Tapak iklan di Top Sponsor Blog selama sebulan
  • 2 x Duit Raya RM 5 / boleh tukar ke topup
  • 2 x Beg Tote Bercorak - tinggi 44cm x lebar 37cm
(boleh pilih design kegemaran)
Terima kasih sudi join
Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016
Moga anda bertuah & berjaya
Tarikh Mula :15.06.16 (Rabu)
Tamat : 30.06.16 11.59 malam (Khamis)
Keputusan pada : 02.07.16 (Sabtu)

Cara Buat Navigation Bar

Lama betul tak update post yang baru, rasa macam baru kuar dari gua hahaha, okey lah, tanpa membebel panjang ceri nak kongsi sikit cara untuk buat navigation bar, rasanya ramai yang dah tahu tapi bagi yang belum tahu bolehlah ikuti tutorial kat bawah ni, amboi sedikit skema betul ayat hari ni hehehe~

1. pergi ke Dashboard > Layout
2. pada Cross-Colum klik Add Gadget:
3. pilih Pages dan klik pada simbol tambah :
4. klik Save Arrangement dan view blog korang..ada link Home kan?
5. pergi ke Dashboard > Pages :
6. klik New Page dan namakan page kedua korang, contohnya Page Two :
7. tuliskan isi kandungan, selepas selesai klik Publish dan macam tu la cara untuk page yang berikutnya..
8. view blog korang
9. klik pada edit icon :
10. tick page yang korang dah create :
11. klik save dan tadaaa... korang dah berjaya buat navigation bar
selamat mencuba!

Segmen Blogwalking #1 by www.syahidahfadilah.com

Thursday, 9 June 2016
Assalamualaikum kepada semua, sewaktu blogwalking ceri terjumpa segmen yang menarik ini, jadi ceri nak cuba join untuk cari pengalaman, jom join segmen ni ramai-ramai!
http://www.syahidahfadilah.com/2016/06/segmen-blogwalking-1-by.html
love, ceri koko

Cara install font blogger

Monday, 6 June 2016
Selamat malam semua.. esok bermulanya bulan Ramadhan yang penuh berkat, sementara menunggu waktu sahur ceri nak kongsi sikit cara install font untuk blogger, ada pelbagai font yang comel dan menarik yang korang boleh cari di google,untuk tutorial ni ceri akan ajar cara install font Short Stack, jeng jeng jeng* caranya seperti berikut:

1. Go to Google Fonts
2. Taip short stack dan klik Add to Collection :
3. Klik use :
4. Copy code yang diberikan :
5. Pergi ke Dashboard > Template > Edit HTML.
6. tekan CTRL+F dan search <head>
7. Paste code Google font kat bawah <head> :
8. tambahkan slash (/) selepas type='text/css' , kalau tak letak slash nanti dapat error :
9. tekan CTRL+F dan search .post-body
10. copy code ni :
font-family: 'Short Stack', cursive;
11. paste dalam bracket .post-body :
12. Klik Save Template dan preview.
selamat berpuasa!